1993 1995

Het was tijdens het weekeinde weer groot feest bij de Oude Gans Berendrecht. Op zaterdag kwam men reeds bijeen voor het opstellen van de galg en het uitzetten van de loopweg. Het slachten van de gans, dezelfde dag, werd gevolgd door een feestfestijn bij Maria en Laurent Geuens.

Op zondag 6 maart kwam men dan bijeen in café Huis ten Halve (Tripke). Vandaaruit gingen ze koning 1993 Hugo van Meir uithalen. Waar ze gul getrakteerd werden met een natje en een droogje. Daarop vertrokken ruiters en stoet voor de rondgang in het dorp langs enkele café's, om dan rond het middaguur te eindigen in het lokaal “De Koerel” voor verse soep en broodjes.

Daarna kon het spel beginnen. Tijdens de harde strijd brak Patrick Boeykens zijn vinger. Hij was echter niet alleen want Silvere Willemen had zijn vinger verstuikt. Na het vele trek- en sleurwerk was het omstreeks 18 uur toen Guy Chovau het net er wist af te trekken. Uiteindelijk heeft de strijd nog geduurd tot 18.30 u., wat voor gevolg had dat de premie het bedrag van 93.300 fr. Bereikte toen de aan zijn knie gekwetste André Aendekerk voor de derde maal koning werd. Hij was al koning in 1982 en 1988. Op maandag vierde de Oude Gans dan verder na afbraak van de galg in het lokaal “De Koerel”. Daar werd nog duchtig nagepraat over de voorbije dagen tijdens een heerlijke maaltijd.

De Polder, vrijdag 11 maart 1994