2013 2015

Zondag 23 maart werd de 29-jarige Pieter Aendekerk de nieuwe koning van de Oude Gans Berendrecht. Hiermee bracht Pieter de 9 e koningskroon in het gezin Aendekerk: 1 voor Joris, een tweede voor Pieter en stamvader André heeft er al 6. Neef Dennis werd bovendien in Lillo voor de 2 e keer koning.

Voor het spektakel om 15 uur begon werd uittredend koning Yannick Boeykens uitgehaald in de kantine van Berendrecht Sport. Rond 15 uur begon het spektaktel. Iedereen waagde zijn kans. Rond kwart voor 6 zag de menigte hoe Yannick Boeykens het net mee had. Meer dan een kwartier moest men nog geduld hebben. Klokslag 18 uur trok Pieter Aendekerk de kop van het moegetergde ganzebeest en werd geestdriftig toegejuicht door een dichte menigte die op het Solft in Berendrecht rond de galg stond opgesteld.

Pieter stamt uit de legendarische familie die tal van koningen voortbracht. Hijzelfd werd voor de tweede keer gekroond (eerste keer in 2011) en kreeg van voorzitter Jos Crynen van de Oude Gans een nieuwe mantel omgehangen. Hij mocht dus met zijn broer Joris naar het keizerrijden. Pieter (29) is gehuwd met Saskia Keppens en papa van Yarno. Hij is werknemer bij Eurochem in de Antwerpse haven.

In de loop van het spel werden nog verscheidene vereremerkingen gedaan. Zo ontvingen Ronny Lamot en Louis Cloots de oorkonde van 25 jaar ruiter. De koning werd nog lang gevierd door een uitbundige menigte die verzamelde in het lokaal De Koerel.

De Polder, vrijdag 18 april 2014.