2014 2016

Zondag 8 maart werd de 33-jarige Benjamin Bril koning van de Oude Gans Berendrecht. Hij is de zoon van dokter Leo Bril en Micheline Adriaenssens en is tevens de kleinzoon van Louis Bril.

De ruiters van de Oude Gans verzamelden aan de Koerel op het Solft. Vandaaruit ging het richting Bosstraat waar koning 2014 Pieter Aendekerk en zijn genodigden de stoet stonden op te wachten. Nadien trok de stoet nog langs verschillende cafés. Rond 15 uur begon het folklorespel op het Solft.

Na een strijd die perfect gestreden werd tot halfzes, trok Raf Crynen het net van de gans weg bij de Oude Gans. Toen ginger er nog maar enkele dozijnen ruiters onder de galg door en trok Benjamin Bril de kop van de gans waarvan de nek op dat ogenblik zo mals was als boter. Het gebeuren werd door honderden bijgewoond in deze stralende lentedag.

Benjamin is 33 jaar, getrouwd met Greet Paenen en werkt bij VAB. Het gezin heeft een dochtertje Rosalie (1) en verwacht een tweede kind in mei. Groot geluk ook voor Louis Bril die een der grondvesters was van de Oude Gans.

De Polder, vrijdag 3 april 2015.