Start 100-jarig jubileumjaar
25.10.2022

Beste vrienden, beste ganzerijders, beste leden

Goed 100 jaar geleden, in november 1922, werd de Oude Gans Berendrecht opgericht waarna het in 1923 voor het eerst haar koningrijden organiseerde...

Het ganzerijden, wat toen nog relatief nieuw en kleinschalig was, is nu uitgegroeid tot 1 van de hoekstenen van het sociaal en cultureel leven in onze polderdorpen.

Door de haven uitbreiding in de 20ste eeuw, verdwenen enkele polderdorpen en dus ook enkele ganzerijdersmaatschappijen.

Maar de Oude Gans heeft de tand des tijds doorstaan, meer nog, ze is levendiger dan ooit tevoren! Wij zijn dan ook fier om als eerste ganzerijdersmaatschappij het 100-jarig bestaan te mogen vieren.

Dit mag uiteraard niet ongemerkt passeren. Doorheen het jaar zullen we ons eeuwfeest dan ook op een gepaste manier vieren.

Ons feestjaar zullen we aftrappen met een kroegentocht langs Berendrechtse cafés, als zijnde opwarmer voor ons Najaarsfeest op 12 november, dag op dag 100 jaar na de oprichting.

Het zwaartepunt van de viering zal in het weekend van ons ganzerijden plaatsvinden op zaterdag 11 en zondag 12 maart, hou deze data alvast vrij in jullie agenda!

We organiseren opnieuw een veteranenrijden met oud-coryfeeën van onze maatschappij op een uitzonderlijk feestelijk Solft met onder andere een feesttent, kermis en openbare markt.

Daarnaast zijn we ook bezig met een boek, dat we op het einde van ons feestjaar zullen uitgeven als zijnde afsluiter. Op die manier kan onze viering van 2023 mee in het boek worden opgenomen.

Ik hoop als voorzitter jullie niet enkel te mogen verwelkomen op onze talrijke activiteiten, maar hoop eveneens op jullie hulp te kunnen rekenen bij de organisatie hiervan.

Enkel met jullie steun kunnen we dit uitzonderlijk feestjaar tot een goed einde brengen...

Laat ons er met zijn allen gewoon een bangelijk ganzerijdersjaar van maken!

Lang leve de Oude Gans!


Met vriendelijke groeten,
Frédéric Crynen,
Voorzitter Oude Gans Berendrecht