1958

KONING 1959
JOS PLOMPEN

1960

Ongelooflijk en toch waar! Vorige zondag hebben de 15 ruiters van de Oude Gans, die op de Solftplaats hun koning moesten kronen, niet minder dan 3 uur en een kwartier moeten sleuren en trekken en wringen om die ganzekop van het lijf te krijgen. Niet dat die mannen het aan hun hemdeke hebben laten drogen, maar het net en de nek van de 10 jarige gans waren zo sterk en taai, dat die met een Cater-pillar ervoor te kraken waren.

Het was kwart voor zeven toen een vermoeide maar gelukkige Jos Plompen de bloederige-dikke kop de hoogte instak en koning 1959 werd uitgeroepen. Juist wilde een der mannen van het bestuur gaan zorgen voor lantaarns want men dacht dat het nog een paar uur zou aangelopen hebben. Overgelukkig was ook vader Plompen, die ook steeds een rasechte ganzerijder was geweest in zijn jongere jaren.

Ingevolge de lange duur van deze geweldige titanenstrijd kwamen de deelnemers maar pas om 9 uur 's avonds terug bijeen om met de vrouwen erbij hulde te gaan brengen aan hun nieuwe koning. Deze zorgde in zijn woning voor een onvergetelijke tractatie aan al die goeie vrienden van "De Oude Gans".

De Polder, zondag 15 maart 1959