! ! ! LIDGELDEN ! ! !

Denk aan het betalen van uw lidgeld. Deze dienen ten laatste op dinsdag 31 januari 2023 bij de vereniging zijn toegekomen.

Indien uw lidgeld niet tijdig betaald is, wordt dit aanzien als een vrijwillige stopzetting. U zal niet langer op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten.

U kan de contactgegevens van onze vereniging vinden via "Contact" .

Trooper

trooper logoGeef onze vereniging een financiële steun door online aankopen te doen. Meer info: klik hier.

VM - Shopping cart

 x 

Cart empty

VM - Search in Shop

VM - Featured products

VM - Category

VM - Currencies Selector

Oude Gans ging varen
14.07.2018

“Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman.” Voor één keer zongen de leden van de Oude Gans niet het lied van het Kot met 30 kiekes, maar dat van de alom bekende mosselman. Op zaterdag 7 juli nam een 30-tal leden deel aan de jaarlijkse vrije activiteit. Dit jaar stond er een begeleide toer over de oesterputten van Yerseke op het programma, gevolgd door een boottocht van om en beide 2 uur. Een zeer leerrijke wandeling waarbij onder andere werd uitgelegd dat oesters ooit op dakpannen groeiden, en dat je van het eten van oesters wel eens een woordje Japans kan gaan spreken. Een Japanse oester, ofwel een creuse, werd in 1962 geïmporteerd naar aanleiding van de uitbraak van de oesterziekte en kan dus nu volop teruggevonden worden in bijvoorbeeld de Waddenzee. Verder wapperde er op het voormalig kokkelvissers schip, de YE100, de vlag van de Oude Gans onder een stralende zon. De Oude Gans kon aan boord getuige zijn van een sleep met een mossel kor. De vangst werd door jong en oud gesorteerd op de tafel waarbij de bemanning een deskundig woordje uitleg gaf. Sommigen draaien binnen een jaar nog soep van zeewier denken we.

De Oude Gans kan terugblikken op een meer dan geslaagde uitstap in Yerseke. Bij een volgend mosselfeest in De Koerel zullen de Latijnse benamingen ongetwijfeld over tafel vliegen! (FC)

Op volgende link kan u enkele foto's vinden van deze activiteit.